Pages

Wednesday, November 24, 2010

Nak keta pinkkk....


hihihi....suka tgk anak aku naik keta mainan ni..comeyy kan??

yahoo..cuti..

yebaa..yebaa...seronokknya cuti sek..hahaha..seronok ngalahkn students. suka ati la kan nk sronok ngalahkan sapa..hahahah..yg pnting cuti.penat tunggu cuti ujung thn nih..nasib baik x jg exam.lalallalala....cuti ni mcm2 plan nk buat..blh la luang masa utk hobi yg bkaitan ngn jarum ni..msk2 pn dh tmasuk hobi br..hobi lama baca buku dh lama x buat.tp bl buku tetap bl..hihihih..skrg bc kat blog n mana2 lmn web jer..

ari ni walau cuti, my cute princess ttp g nursery..bayar mahal rugi la x hntar..rm300 monthly..huhuhu..lgpun dia boring duk umah jer..so, mama dia blh la wat keje lain.  takut lak klau x hantar spnjang cuti ni nanti dia x nak pg nursery dh..sapa nak jg anak aku tuh plak..dh bkak sek nnt mama n papa dia tpaksa jg anak org yg sgt la ramai tuh.huhuhu..org lain x tentu sanggup jg anak org ramai2 nih.dh la ramai, prangai ntah pape ntah.

walau dh cuti sek tp dh 2 hari aku ulang alik g sek..masih ada keje x siap lg..skrg ni pn masih x siap sijil berenti sek bdk2..x penah lak aku dgr kwn2 aku citer cikgu kena wat sijil berenti..haishh!! tpaksa la buatt...terpaksa okk!!!

apa lak kena mengena pic kat atas nun?? hihi..saje jer..dh namanyer blog aku kan..suka ati la nk amik pic apa.hihihi..tu salah satu panorama time bcuti ke melaka..cuti ni konon nk pg langkawi. tp dh byk kali pegi. mls lak.cancel la..jauh noo..nk bwk nelly ni..panas lak tu. so tukar angin nk pg cameron..walau dh penah pg tp x penah lg pg ngn anak kami..kali ni nk bwk mak abah jgk..bilik pn dh tempah..

Monday, November 15, 2010

Rendang dah siap

akhirnya siap gak rendang tuk raya aidil adha esok..rendang ni nk bawak ke rumah mertua..pepagi td bwk nelly ke klinik, rutin biasa ikut jadual jumpa nurse.lama gak tunggu.nasib baik dia x meragam..tp buat bising je la..dia ni suka mjerit n ramah kat org..asik senyum je tgk org di sekeliling.jumpa bdk2 sebaya abis ditegurnya..hihihi..lps tu hntar dia ke nursery walaupun aku cuti hr ni..senang skit.misi nk buat rendang x tganggu.

lps hntar dia ke nursery, aku bl ayam n brg2 lain tuk msk kat nilai 3 jer..blk terus msk..ni dh siap la..br ngadap komp plak. sambil tunggu cik abg blk..br called.dia kt pkul 4 lbh br blk..lmbat la mcm ni nk blk bangi..

apapun esok ry..yeayy..baju raya aku tema jubah dr dubai..hihihi..

Sunday, November 14, 2010

Aku, Kamu dan Dia

gaya wanita korea..
cantik x aku..hahahhaa....
gaya bolywood lak..mere nam zita hei..

ihik!! malu la..

saat jd isteri adi..hihihi..



suamiku..ahak!..cayang awak..

aku la itu...

my weekend

weekend kali ni aku x keluar ke mana-mana pun..hubby ajak keluar pn malas..so, dia kuar la sorg2 settle segala bil n beli brg rumah. lagipun my baby x berapa sihat..so, aku menghabiskan masa dgn aktiviti suri rumah jer..kalau weekend, selalunya aku bangun pukul 5am..kdg2 4am lbh pn dh bangun..awal kan??? hihihi...i'm a morning person..buat apa bangun awal2?? entah la...kdg2 bkak fb. kekadang bc buku. hihiihi..klau tgh study ni gerenti aku student cemerlang.hahaha..klau seru dtg, aku jd la muslimah yg sejati.mengaji..

penah gak bangun pepagi buta aku buat kek o puding. apa2 je la aku msk.mengemas rumah n mop lantai pn biasa pepagi buta. tp selalunya lps siap buat sarapan n perut kenyang sambung tido blk.. melelapkan mata je ok..xde la mbuta sampai tgri..

ari ni jd isteri yg sgt rajin kut..hahahah..pepagi lg basuh bj,pinggan,vacum umah n mop lantai.lipat baju.lps tu buat makaroni grg lak.siap letak cheese bagai..byk la laki aku mkn..tambah lak buatkan dia punya teh tarik..bl dh tengari skit, tetiba cam nak buat nasi ayam..call mak mertua mintak resepi..lps tu trus buat..senang je wat nasi ayam ni rupanya..bpinggan-pinggan la plak laki aku mkn..perut pn dh makin ke depan..hahaha...ni tgh tunggu dia bl santan. nak buat kuih seri muka lak.  makin bseri la cik abg aku coz asik mkn jer..tp kerajinan aku masak ni ikut mood gak..klau bz sgt mmg mkn luar je la..mlm ni punya menu lak cuma buat sambal sotong jer..

Saturday, November 6, 2010


Percutian di Pengkalan Balak, Melaka..

kami pg 2 hr je..hr ptama tu anak kami demam..xde la mandi2 di pantai..kami pg ngn kawan2 sebenarnya.  12 family..tp x upload gmbar bsama diorg..gmbar pn x byk coz time bsama tu x bwk kamera lak.n bl mkn time bbq tu lg la x sempat nk snap gmbar..yg pnting sambar ikan bkar,daging n ayam bakar.huahuahua...yg pnting seronok...first time bwk anak masuk swimming pool n mandi pntai..nmpaknyer dia x takut.sronok.lps ni blh la ajar swim

sakit mata daa..

baru-baru ni kami satu family sakit mata..haduii...seksa nk bukak mata...mula2 yg kena si kenit ain nayli ni..seminggu lps tu aku n hubby lak yg sakit mata..sakit mata ktorg jenis yg lambat baik.asik berulang ke klinik n hospital je la. berapa kali??? banyak kali la juga.
nayli ni klinik je 3 kali.hosp 4 kali.  aku lak p klinik 5 kali hosp 2 kali.husband cuma pg klinik 5 kali jer..jerr??? hahaha...maka mc la aku 3 minggu..bab mc mmg syok.tp sakit mata bkn blh p mana pn..kuarantin je kat umah.lgpun malu nk kuar  mata mcm anak jin je.merah n bengkak. masa sakit mata tu mcm2 petua aku cuba.tp x jln..ada petua cuci mata ngn air kencing. geli lak nk cuba. maka cuba petua minum teh bunga kekwa tu je la..

sbb cuti lm sgt.asik layan fb je la..time tu gak kena buat soalan peksa akhir tahun...tgk skrin mmg pedih n berair2 gak mata.kboard mmg rapat ngn mata coz x nmpak.time check spelling lg la haru...byk btul ksalahan.typing error.camno tu..BM mana leh ada ksalahan...byk kali la check n btulkan.  mata jd rabun..apapun skrg dh ok...yeahh!! good bye sakit mata..

Saturday, September 4, 2010

Masa utk hobi..

sejak kawin ni, dh lama tak menjahit n buat kerja2 yang melibatkan jarum. I'm a neddle lover. Tambah2 bl dh pindah tempat keje baru. takde masa. Sehinggalah 1 day sy jenguk2 blog kwn2 lama. So impressed bl tgk kwn2 dh makin maju ngn hobi masing2. Maka jari ni pn gatal gk nk menjahit. Dalam bln posa ni dpt la jgk siapkan cadar,sarung bantal n bantal peluk punya cover. sonok sgt. pilihan material tentunya english cotton. Puas hati dpt jahit sendiri.  lps tu jahitkan plak sarung tilam satu set tuk bakal anak sedara. adik husband bakal menimang cahaya mata ptama raya ni. kawan2 satu tempat keja lak mintak jahitkan manik n labuci kat tudung.cuma dpt terima 5 helai je. masa suntuk. byk benda nk buat. semua tempahan dh siap. Alhamdulillah..Tinggal daycurtain x siap jahit. sempatke ni?? harap2 sempat..klau x sempat bwk blk kg.sambung jahit guna mesin jahit mak.  and last sklai nk jahit baju kurung ain..excited nk tgk si kenit ni pkai baju kurung raya ni..gambar upload kemudian la ye..

My Cute Princess - Ain Nayli

Ain Nayli (Mata Pencapaianku). Satu-satunya anak aku n hubby. Keletahnya sgt menghiburkan dan sering membuatkan mamanya ketawa.  Setiap saat dan hari kami perhatikan perkembangannya.  Merenung mukanya waktu dia tidur merupakan saat yang mendamaikan hati.  Mama sayang ain nayli..mmuahh..

Tak Dapat Raya Dengan Mak Tok

Baru-baru ni nenek kpd husband meninggal..kami bercadang nk beraya dgn mak tok di Perlis pd thn ini.Tapi nampaknya Allah lebih menyayangi beliau. Beliau pergi menemui pencipta-Nya ketika umat Islam genap berpuasa seminggu..Al-Fatihah utk arwah Mak Tok.

Saturday, August 14, 2010

Dah Lame Ngupenyer..

Apa yg lama??? rupanyer aku wat blog ni sejak 2008 lg..tp sejak buat x penah2 update..buat sesaje..br skrg nak aktifkn diri.kenapa ekk..mesti la ada makna..tgh bercadang wat sesuatu yg br dlm idup..almaklumla..umur pn dh masuk 30..ada matlamat yg masih blm tercapai..sedang diusahakn..apa dia??buat masa skrg xleh bgtau lg.huhuhu...dh ok br leh bgtau.ok...daa..

Nayli Mama Demam..

Huhuhuhu...cian anak mama tomey..dah 3 hr dia demam.,minum susu pn x selera..ala..kurus la anak mama nanti.dah x montel..uhuk!! apa punya mama la.ade ke nak anak dia montel. Tp montel time kecik2 je tau..kalau dh besar montel gak wajib la diet..hope anak mama cepat sihat.Tp nk cepat sihat kena la mkn ubat..Anak aku ni pandai..kali pertama bg mkn ubat muka kelat2 je.tp telan gak.kali kedua bg terus wat muka x puas ati.hehehe..tp mama dia ttp bg.kali ketiga bg terus luah..hohoho..kali yg sterusnya aku tpaksa jd zalim.maka aku picit pipi montelnya utk dia x luah ubat tu..sorry ye cyg..kejam tandanyer cyg..apa tu?? hanya ibu2 yg mghadapi masalah aku ni yg phm..kekejaman si mama mendapat sokongan papanyer..teringat cerita kwn aku yg anak dia panggil mummy n papa dia jahat.dua-dua jahat!!